Loading...

Waar moet je bij op letten bij het kopen van een wasmachine?

Voor veel huishouden geldt: de aanschaf van een wasmachine is een grote aankoop, dus wil je graag een wasmachine die het beste bij jou situatie past. Zo zijn onder andere de capaciteit, functies, prijs en energieverbruik belangrijk factoren om de juiste wasmachine aan te schaffen.

Wasmachines

Capaciteit

Er zijn wasmachines met uiteenlopende capaciteit beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld wasmachines met een maximale capaciteit van 5kg, maar ook wasmachines met een maximale capaciteit van 12kg. Wanneer een wasmachine vol is, werkt hij het best. Als je een huishouden runt tot en met 4 personen is een wasmachine van 8kg voldoende. Huishoudens met 5 personen of meer hebben meestal behoefte aan een wasmachine met een capaciteit van 9kg of meer. Bekijk het aanbod grote capaciteit wasmachines.

Laag energieverbruik

De meeste wasmachines gebruiken over het algemeen veel energie. Verschillende testen wijzen uit dat een wasmachine zo tussen de €25 en €50 per jaar aan energie kost. Kijk daarom bij het aanschaffen van een wasmachine altijd naar het energielabel. Bekijk de selectie van energielabel A++ wasmachines.

Lawaai

Wasmachines hebben de reputatie dat het echte herriemakers zijn. Tegenwoordig is het aanbod zo ruim, dat ook de stille wasmachine zijn weg op de markt gevonden heeft. Wanneer je van plan bent om je wasmachine naast je slaapkamer te plaatsen en over het algemeen vaak ’s nachts wast, is het verstandig om een wasmachine met lage decibel productie aan te schaffen. Wasmachines met een geluidsniveau van 73 decibel of lager worden geclassificeerd als stille wasmachines.

Add wash

Goede merken wasmachines

Uiteraard is het ook verstandig om een wasmachine van een gevestigd merk aan te schaffen. Zo is een echte Miele wasmachine over het algemeen goed voor minimaal een decennium aan was-plezier. De wasmachines van Bosch worden over het algemeen erg goed aangeschreven. Voor wie graag een "hedendaagse" wasmachine wilt, ziet graag een Samsung wasmachine met de AddWash technologie. De AddWash technologie zorgt ervoor dat je gedurende de wasbeurt nog extra kleding kan toevoegen. Wanneer je beschikt over een klein budget is een wasmachine van het Italiaanse Zanussi aanbevolen.

In de winkel of toch online?

Het uitzoeken van een wasmachine in de winkel lijkt misschien een grote opgave. Ze lijken allemaal op elkaar en de was prestaties kun je niet beoordelen. Wanneer je ervoor kiest om je wasmachine online te bestellen, kan je vaak ook nog tientallen meningen van anderen over de desbetreffende wasmachine raadplegen. Daarnaast profiteer je ook nog eens van een ruim aanbod en vaak dus ook lagere prijzen. Bekijk bijvoorbeeld eens alle wasmachines in onze database.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.